Köksbänkar 2017-12-12T09:45:24+01:00

Köksbänkar

De flesta granitbänkarna har polerad yta och är den mest underhållsfria ytan. En del av graniterna går att få i finslipad eller borstad yta. Köksbänkarna tillverkas i 30 mm, men vissa graniter finns även i 40 mm. Det finns ett 20-tal olika färger att välja på och kan ses i vår utställning.

Granit och komposit är det absolut bästa att välja som bänkskiva i kök och badrum. Det behöver inget särskilt underhåll.

Marmor och kalksten är mjukare och kräver ett visst underhåll. Man får impregnera skivorna vilket gör att de står emot syror bättre.

Utformningen på bänken görs helt enligt kundens önskemål. Vi mäter, fraktar och monterar. Vi monterar diskhoar och gör håltagningar för spishällar mm.

Inspiration på köksbänkar

Bearbetning

Ytbearbetning är finslipad eller polerad. Den polerade är lättast att hålla ren. Den finslipade kräver ett visst underhåll men reflekterar inte lampor och solljus lika mycket som en polerad. Kanterna finns i flera utföranden. Vanligast är rak kant med en liten fas. Vi utför hål för diskhoar och hällar. Diskhoarna monteras på 3 olika sätt. plan-, över- eller undermonterad. Exempel finns här nedan.

Planmonterad

En planlimmad diskho ligger plant med bänkskivan.

Övermonterad

Övermontering är när diskbänken läggs från ovan i ett utsågat hål i bänkskivan.

Undermonterad

Diskhon monteras underifrån så granitkanten blir synlig.

Våra leverantörer av diskhoar

Franke
Blanco
Intra
Intra

Guide – så väljer du

Ladda ned Sveriges Stenindustriförbunds guide som hjälper dig med sju steg till ett lyckat val av bänkskiva av natursten.

Ladda ner guide