Golv & trappor 2017-11-13T13:28:35+01:00

Golv & trappor

Med sin rika variation i textur, färg och ytbehandling är naturstenen väldigt anpassningsbar som golv och som trappa. Slitstyrkan är dessutom mycket bättre än för många andra material. Unna dig känslan av ett genuint golv eller en trappa där ingen sten är den andra lik.

Kalksten, marmor och granit är perfekt material för att skapa atmosfär i entréer och i olika slags rum där slitaget är hårt. Natursten är dessutom ett lämpligt material i entrétrappor eftersom den är slitstark och dessutom relativt underhållsfri.

Golv

Exempel på golvmaterial för inomhusbruk är skiffer, marmor, kalksten och granit. Ett stengolv är slitstark, tåligt och inte fuktkänslig. Vi säljer även kakel och klinker från CC Höganäs.

Trädgårdssten & marksten

Vi säljer sten till uteplatser i skiffer, ölandskalksten och granit. Det vanligaste är att lägga naturstenen i sättsand och därefter foga med fogsand. Givetvis kan man få kalibrerade golvplattor som limmas på en gjuten platta. Trädgårdssten går att få oregelbunden eller i sågade mått.

Yttertrapp

Det finns 2 st olika monteringssätt med trappor. Det ena är att beklä en betongstomme med skiffer eller granit. Stenen är då mellan 25-30 mm och sättes i bruk eller fästmassa. Det andra alternativet är blocksten i granit. Man lägger massiva block i sandbädd.

Beställ Broschyr om skiffer