Gravvård 2022-01-17T15:47:07+01:00

Gravvård

Vi på Norrköpings Stenindustri AB har varit verksamma i gravstensbranschen i över 75 år och vi vet att ert val av gravvård kan kännas svårt. Ska stenen vara polerad eller finhuggen? Stående eller liggande? Upphöjd eller försänkt text? Hos oss kan man i lugn och ro få råd inför ert val.

Vi textkompletterar och säljer nystenar i hela Östergötland och södra Södermanland.

I vår egen verkstad i Norrköping tillverkar vi stenar från råskivor till färdig gravvård. Där hugger vi ut formen på stenarna, graverar och blästrar helt enligt kundens önskemål. Stenarna körs sedan ut med våra egna bilar till kyrkogårdarna och monteras.

Boka tid för gravvård

Om du vill ha vägledning och hjälp vid val av ny gravsten eller förnya en gravsten, ser vi gärna att du bokar tid hos oss.
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Exempel på gravvård

Nysten

I vår utställning på Torsgatan 7 kan man i lugn och ro sitta och titta på olika prover med kunnig personal. Där ritar vi upp stenen i datorn, så att du som kund kan vara delaktig i designen av gravvården. Materialval, typsnitt, dekor, form och ytbearbetningar mm går vi noggrant igenom. Ansökning till kyrkoförvaltning, frakter och montering ordnar vi. Det finns alltid säljare under våra öppettider men boka gärna en tid med oss.

I våra priser ingår frakter och montering. Våra priser är mycket konkurrenskraftiga eftersom vi säljer till kunden direkt utan mellanhänder.

Önskar ni en broschyr med prislista så beställer ni den längre ner på sidan.

Natursten

Något som blivit allt vanligare är att man kommer in med en egen natursten som vi graverar. När ni lämnat in stenen så besiktar vi stenen och kontrollerar det inte är några sprickor. Därefter gör vi en ritning som skall undertecknas av kund. Ritningen skickas till kyrkoförvaltningen för godkännande och därefter graveras stenen. Om man önskar, fraktar man och monterar stenen själv, eller så genomför vi det. Det är du som kund som bestämmer.

Vi har även vissa stenar på lager som man kan köpa av oss.

Textkomplettering

Textkomplettering

Den vanligaste anledningen till att förnya en befintlig gravsten är att en ny text ska graveras in, en så kallad textkomplettering. Vid textkomplettering bedömer vi stenen för att se att önskad ny text får plats eller om några andra problem föreligger. Oftast räcker det att ni bifogar en bild, det ger oss möjlighet att vara snabba i vår återkoppling till er. Alternativt kan vi åka ut till kyrkogården och besiktiga stenen.

Renovering av befintlig text

Renovering av befintlig text

Renovering av försänkta texter och dekorer tillhör ett återkommande underhåll. Vi hämtar hem stenen och förgyller alt. målar om text och dekor i vår verkstad.

Omslipning

Omslipning

Omslipning, eller omarbetning, innebär att vårdens textyta arbetas om genom omslipning eller motsvarande och att stenen återgraveras med befintlig och/eller ny text och dekor.

Beställ Broschyr om gravvård